Els Crims de Whitechapel

2014-05-12 11:21

Estimat Cap, des de fa dies no deixo de sentir que la policia m'ha atrapat, però en realitat encara no m'ha enxampat. En el meu proper treball li tallaré la orella a la dama i la hi enviaré a la policia per divertir-me. L'últim és un magnífic treball, a la dama en qüestió no li va donar temps de cridar. El meu ganivet està tan ben esmolat que vull posar-me mans a l'obra ara mateix. M'agrada la meva feina i estic ansiós de començar de nou, aviat tindrà notícies meves. Atentament, Jack the Ripper.

Va ser una de les tres cartes entre centenars que va merèixer certa credibilitat a Scotland Yard. Va ser enviada el 27 de setembre de 1888 i en ella apareix per primera vegada el qualificatiu Esbudellador. Un facsímil d'aquesta va ser publicat a la premsa de l'època amb l'esperança que algú reconegués l'escriptura de l'assassí però probablement l'única cosa que va generar va ser que s'enviessin més cartes apòcrifes burlant-se de la investigació policial. Una altra missiva reconeguda com autèntica va ser dirigida el 16 d'octubre a George Lusk, cap del Comitè de Vigilància de Whitechapel, format arran de la continuïtat dels crims. Al costat de la carta es va afegir una caixa amb un tros de ronyó humà del qual no es va poder esbrinar amb completa certesa la procedència. A la carta l ‘Esbudellador deia: Des de l'infern. Senyor Lusk. Senyor li adjunto la meitat d'un ronyó que vaig prendre d'una dona i que he conservat per a vostè, l'altra part la vaig fregir i me la vaig menjar, estava molt bó. Puc enviar-li el ganivet ensangonat amb que el es va extreure, si s'espera vostè una mica. Signat, Atrapi me si pot Senyor Lusk. La premsa va convertir la rúbrica de l' Esbudellador en una llegenda.

L'East End londinenc era un bon lloc de cultiu per al delicte i el crim. Particularment la zona compresa entre Whitechapel i Spitalfields era una barriada miserable on les tavernes funcionaven també com a prostíbuls i les petites faltes estaven a l'ordre del dia, tampoc eren rars els homicidis, però l'acarnissament i les mutilacions particularment atroços que es van acarnissar en les prostitutes de la zona van ser, a més de inusuals, absolutament execrables.

Llegir més en edició impresa o Ebook

© J.L.Nicolas

 

Veure més fotos