Lady Isabella

2017-04-28 09:54

No diré que estigui com en el seu primer dia, però Lady Isabella es conserva força bé per haver superat de llarg el seu primer segle i mig. Una altra Lady, Lady Dundas va descobrir el 27 setembre 1954 una placa per commemorar el seu primer centenari. Lady Isabella és, ni més ni menys, una enorme noria de 22 metres de diàmetre i gairebé dos d'ample, que va ser emprada per bombar l'aigua de les mines de Laxey.

I Laxey és una petita població de la costa oriental de l'illa de Man que durant anys va viure de les captures de la seva flota pesquera, pròxima a la vintena d'embarcacions. Mentre els homes sortien a la mar, les dones guanyaven un sobresou blanquejant llençols, fins que el 1780 es van descobrir a la part alta de la vall els jaciments de minerals. D’ells es va extreure plom, coure, zinc i plata, arribant a la segona meitat del segle XIX a ser la major productora de zinc de les illes britàniques. Varies companyies mineres es van encarregar de l'obtenció i processat dels minerals fins que el 1849 George Dumbell es va fer càrrec de la direcció de l'empresa, en aquells dies la Laxey Mining Company. L'aigua que es filtrava a les vetes de mineral i inundava les mines dificultava enormement l'extracció dels minerals i havia de ser extreta costosament fora dels túnels. Dumbell va contractar als enginyers Richard Rowe, procedent de les àrees mineres de Cornwall i a Robert Casement. Casement va dissenyar la gran roda, la qual va ser inaugurada, amb gran pompa, l'estiu de 1854 i va rebre el nom de Isabella, per l'esposa del llavors governador, Charles Hope.


La noria empra la força de l'aigua canalitzada procedent dels turons per bombejar l'aigua de l'interior de les mines des d'una profunditat de dos mil metres. A diferència d'altres zones mineres, a Man no hi ha carbó, així que es va desestimar l'ús del vapor com a força motriu per efectuar el bombament. En canvi no falta aigua. Part del material extret es processava a les instal·lacions del mateix poble, separant el fang de les vetes de mineral. Aquí es donava treball a dones, nens i gent gran. El treball no era tan dur com a l'interior de les mines però els torns eren més llargs. El plom i el zinc es transportaven a Swansea, a Gal·les, per ser refinats.


Els temps del zinc i de la plata van acabar el 1929 amb el tancament de les mines. Avui, encara queda algun vaixell pesquer, una factoria que fabrica pipes per fumar especialitzada en l'acabat en sepiolita, el material anomenat escuma de mar. Les dones que abans blanquejaven cobrellits teixeixen jerseis i altres productes de llana que compren els turistes que arriben a la zona.
Lady Isabella, o la Great Wheel of Laxey, com també se la coneix, es pot visitar. Pujant els 95 esglaons s'arriba a la passarel·la superior des d'on es contempla una magnífica vista de la vall amb el poble al fons. Als nostres peus les vermelles taules de la gran roda giren i giren i giren, com diu una cançó popular.

© J.L.Nicolas

 

Veure mes fotografies