On el Drac va alçar el Vol

2014-05-29 10:53

Ja fa una mica més d'un mil·lenni, un emperador vietnamita, Lý Thái Tổ, va fer construir una nova capital pel seu regne. En un rampell poètic la va anomenar Thăng Long, el drac naixent. Canviaria més vegades de nom fins que el colonialisme occidental va transformar Đông Kinh per Tonkín. Un altre emperador menys poètic, Minh Mang, va simplificar el topònim i la va convertir en la ciutat entre dos rius: Hà Nội

Hanoi és una ciutat considerablement agradable amb l'excepció de l'experiència de creuar un carrer. La millor fórmula, encara que sigui necessària una certa dosi de gosadia i inconsciència consisteix en tancar els ulls i avançar per la calçada cap a la vorera contrària. La miríada de motociclistes i ciclistes preveuen els moviments dels vianants i es desvien en conseqüència. Iniciar una sobtada carrera o un sobtada aturada causada pel pànic només pot esdevenir en un error de càlcul causant el consegüent atropellament.

Resumint en excés una bona part dels carrers de la ciutat vella proporciona agradables ombres que mitiguen la calor humida mentre es passeja per elles. Dos grans parcs amb sengles llacs donen el contrapunt creant zones obertes lliures del trànsit rodat.

Llegir més en edició impresa

Llegir més en e-Book

© J.L.Nicolas

 

Veure més fotos