Serendipity

2013-02-25 18:30
f. Serendip, un antic nom de Sri Lanka +-tat. Un terme encunyat per Horace Walpole, qui diu (Carta a Mann, 28 de gener 1754), que l'havia format sobre el títol del conte de fades 'Els tres prínceps de Serendip ", els herois que` sempre estaven fent descobriments, per accidents i sagacitat, de coses que no estaven recercant'.

La facultat de fer descobriments feliços i inesperats per accident. A més, el fet o una instància d'un descobriment. Anteriorment rara, aquesta paraula i els seus derivats han tingut àmplia acceptació en el segle 20 (del Diccionari d'Anglès d'Oxford)

Serendipity pot ser traduït com un accident agradable, o una agradable sorpresa. És un terme prés de l'àrab sarandib que a la vegada prové del sànscrit suvarnadweepa, que significa illa daurada. Sarandib és com coneixien els musulmans l'antiga Ceilan i així consta en la faula de fades persa Els Tres Prínceps d'Sarandib que a Venècia Michele Tramezzino va traduir el 1557 com Peregrinaggio di tre giovani figliuoli del re di Serendippo on s'hi relata com un rei oriental s'esforça en donar una bona educació als seus tres fills, per això els mana partir de viatge, en el qual, a través de diverses aventures en les què encadenen les seves dots d'observació amb algunes coincidències afortunades facilitaran un desenllaç airós.

Llegir més en edició impresa o e-Book

© J.L.Nicolas