Kakadu

2012-11-22 11:33

Fa eons i eons, quan encara no podia existir el record, cel i terra, sol i lluna, plantes i animals, muntanyes i valls, lleis i llengües i éssers van ser creats en el Temps del Somni. Baiame jeia adormit, i, en la seva ensomniació va somiar la vida com havia de ser en el passat, en el present i en el futur. Tant es va agitar que va despertar als seus ajudants d'un temps, espai i dimensió previs, diferents. Ells eren Nungeene, Punjel i Yhi.

Segons la mitologia aborigen australiana també l'orografia de la Terra va ser creada en el Temps del Somni. Així la Serp de l'Arc Iris va crear, reptant, valls i rius, i, en els seus moments de repòs, va crear els llacs. Era el Temps del Somni.

Bababadalgharaghtakamminarronnkonnbronntonnerronntuonnthunntrovarrhounawnskawntoohoohooordenenthurnuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

El vehicle va començar a zigzaguejar, al principi lleument, i progressivament d'una manera més ostensible i manifesta. En girar el cap vaig veure el conductor amb les mans recolzades sobre el volant i els ulls profundament entornats. El vaig despertar immediatament, però mantenir el cotxe sobre la calçada ja era impossible. Land Rover i remolc van acabar encallats a la cuneta. Afortunadament ningú va resultar ferit, però algunes maletes, motxilles i la feina del xofer van sortir despedides.

Jabiru ja era a prop. Jabiru, sense ser-ho, és com la porta gran del Parc Nacional de Kakadu, la major superfície natural protegida a tota Austràlia, més de vint mil quilòmetres quadrats. Kakadu està al nord, molt al nord, al costat de la terra d'Arnhem. Llar des de fa quaranta mil anys de diversos clans aborígens que parlen les llengües Kunwinjku, Gun-djeihmi i Jawoyn. Aquests gestionen, conjuntament amb l'estat, el Parc Nacional.

Llegir més en edició impresa o e-Book

© J.L.Nicolas

 

Veure més fotos