Tot al Negre

2013-01-28 11:46
El 1999 freqüentava als francesos que vivien al meu barri. En aquells mesos de finals d'any, s'estava celebrant el campionat mundial de rugbi, esport al qual alguns eren aficionats, fins i tot un d'ells havia jugat anteriorment. Regnava un cert optimisme. El 24 d'octubre havien superat els quarts de final davant Argentina a l'estadi de Landsdowne Road, a Dublín.

El 31 s'enfrontaven en semifinals als All Blacks neozelandesos a Twickenham, Londres. Així que, aquell dia, una vegada proveïts de suficient cervesa ens vam reunir a casa d'un dels meus amics gavatxos. No cal dir a quin dels dos equips feien costat. Jo, em vaig presentar vestit de negre.

Havia seguit, en algunes ocasions, alguna trobada dels kiwis, i sempre recordaré impressionat alguna de les carreres de Jonah Lomu. Mai vaig voler imaginar que es podia sentir intentant detenir aquella bèstia d'Auckland de metre noranta-sis i 120 quilos quan carregava cap al punt d'assaig a plena carrera. Probablement pànic.

Però en aquest nefast dia Cristophe Lamaison va estrenar el marcador per als bleus, i, tot i dos espectaculars assajos de Lomu i de que partien com a favorits, els All Blacks van sucumbir per 43 a 31.


El 12 de novembre, amb la derrota encara fresca, vaig aterrar justament a les antípodes: a l'aeroport de Auckland. Vaig passar el jet-lag i part de la nit en un antre anomenat Hard Rat’s Cafe, en una terrassa a tres o quatre pisos d'alçada, on vaig conèixer un grup de maoris. Vam simpatitzar, i després d'unes quantes jugs de cervesa ja estàvem lamentant el resultat de la semifinal. Van trobar un detall que, entre francesos, em vestís de negre.

Desaparegut el jet-lag va aparèixer la ressaca. Auckland, una de les grans ciutats més tranquil·les i silencioses del món em va semblar terriblement sorollosa. Vaig enfilar Queens fins a Victoria Market i vaig caminar i descaminar mitja ciutat. Al final del dia, quan ja no podia més vaig desembarcar en un restaurant de veritat a Lorne street. Tony’s. Davant unes ostres del Pacífic i un filet mignon Auckland la vida em van semblar sensiblement millor.

Llegir més en edició impresa o e-Book

© J.L.Nicolas

 

Veure més fotos